България ще подаде заявката си за чакалнята на еврозоната до края на юни

България ще подаде заявката си за чакалнята на еврозоната до края на юни. Това увери финансовият министър Владислав Горанов. Той участва в конференция, посветена на обществените услуги в рамките на Българското европредседателство.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
15:10, 01.06.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По думите на министъра, бюджетната рамка на Европейския съюз най-вероятно ще бъде приета през 2019 г, а не както беше по план до края на българското европредседателство.

Владислав Горанов, министър на финансите: Няма причина да променяме стратегията си, в интензивна комуникация на експертно ниво сме с представителите на ЕЦБ, държавите членки, коитоса в еврозоната и ЕК. Работим върху пътна карта, скоро ще завършим този процес, няма причина да променяме стратегията си от януари до полугодието да сме заявили подобно членство.

По време на форума отчет за изминалите пет месеца, в които София беше домакин на ключови срещи за Европейския съюз, направи министърът отговарящ за ресора Лиляна Павлова. По думите ѝ, Австрия, която наследява България, ще продължи нашите приоритети за дигитална свързаност, акцент върху младите и интеграцията на Западните Балкани.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Социалистът Педро Санчес е новият министър-председател на Испания
Социалистът Педро Санчес е новият министър-председател на Испания
Григор Димитров отпадна от Ролан Гарос
Григор Димитров отпадна от Ролан Гарос