НОВИНИ

​Българските превозвачи излизат на протест на ГКПП "Кулата"

Българските превозвачи излизат на протестират днес на граничния пункт "Кулата". Въпреки взетите мерки за облекчаване на трафика през границата шофьорите настояват за дългосрочно решаване на проблема с дългото чакане. Под техен натиск беше пуснат допълнителен кантар за ТИР-овете, но според тях това е само частично решение.

bnt avatar logo
от БНТ
06:07, 29.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Началото на протеста е обявено за 10:00 часа. Очаква се да се включат повече от 200 шофьори на товарни камиони. За преговори с тях на Кулата ще пристигнат представители на Агенция "Митници" и Гранична полиция, съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Шофьорите са категорични, че трябва още по-добра организация на работа, за да няма опашки от чакащи.

Александър Стамболийски - зам.-председател на Съюза на българските транспортни работници: "Нашите искания към институциите са - да се отворят и трите кантара постоянно, да се отворят най-малко 2 трасета на "Гранична полиция" от страна на пункт "Промахон" и обслужване на едно гише от Агенция "Митници" и НАП. Това според нас, е постижимо в рамките на 1 седмица. Разбира се, изчакваме да дойдат отговорните власти, за да може да проведем диалог с тях и да видим какви са набелязаните мерки от тях. "
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еманюел Макрон и Владимир Путин се срещат в Париж
Еманюел Макрон и Владимир Путин се срещат в Париж
От нашите пратеници в Кан: Филмът Площадът получи Златната палма
От нашите пратеници в Кан: Филмът "Площадът" получи "Златната палма"