НОВИНИ

Близките на убитата Никол настояват за доживотен затвор за 16-годишния Иван

Делото за убийството на 11-годишната Никол, която беше намушкана смъртоносно от 15-годишен ученик в асансьор в Бургас миналото лято, започва по същество на 6 юни.

bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 14.05.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Преди съдебното заседание, близки на убитата Никол и нейни съученици се събраха на мълчалив протест и настояха за справедлива присъда.

Кристина Каролева: Със сигурност трябва да остане в затвора, а не да го пуснат след 5 години примерно-. Той след 5 години на колко ще бъде - на 20, тепърва ще започва животът му. А за Никол - няма как да продължи да живее.

Обвиняемият не пожела да говори, а разгневен близък на семейство на Никол го нападна с яйца. Съдебната охрана веднага го арестува.

Ами той уби човек, бе. Аз само едни яйца му хвърлям.

Адвокатът на семейството на момичето заяви, че засега няма никакви данни за смекчаващи вината обстоятелства за Иван и че ще пледира за максимална присъда.

Яни Николов, адвокат:Максималното възможно, което в настоящият момент е несъразмерно малко за изживяната трагедия от родителите.

Според прокуратурата непълнолетният Иван може да отговаря за действията си, тъй като съдебната експертиза е доказала, че той е вменяем.

Ангел Ангелов, прокурор: Наказанието, което се предвижда, е от три до осем години лишаване от свобода. Така е преценил законът.

200 000 лв. е гражданският иск, който майката на убитата Никол, поиска от подсъдимия осмокланик. Пред съда Иван не призна вината си и делото срещу него ще се гледа по общия ред. Родителите на обвиняемия продължават да вярват, че той е невинен. Делото по същество е насрочено за 6 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Китайски конгломерат с интерес към изграждането на тунела под Шипка
​Китайски конгломерат с интерес към изграждането на тунела под Шипка
18 палестинци са загинали при сблъсъци в Газа
18 палестинци са загинали при сблъсъци в Газа