НОВИНИ

Блок в Пловдив остава без път за достъп на автомобили

Живеещите в блок на булевард „Санкт Петербург” в Пловдив сигнализираха в БНТ за невъзможност да достигнат до жилищата си заради затваряне на пътя до паркинга пред блока. Хората са готови да протестират, ако не се намери бързо решение за осигуряване на достъп.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
10:40, 04.06.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Проблемът възниква, след като собствениците на съседен имот решават да издигнат ограда и да използват целия терен, който притежават. Абсурдът е с давност от 25 години. При строителството на блока не е предвиден друг подход за живеещите там.

Кунка Димитрова: "47 години живея тука. Общината трябва да ни направи достъп някъде да излизаме, тя е сгрешила това нещо и ето това ни е достъпът! Да хвърчим ли?"
Росица Ценова: "Този блок има 110 апартамента. Бих казала, че 250 човека живеят тука. Пожарните и линейките влизат тука. Влизаха до входа носилките. Сега има около един метър разстояние."

Собствениците на заградения терен обаче са категорични, че е време да използват целия си имот.

Елена Тумбалева: "Всичко: документи, разрешително са налице. Имам план-проект, всичко. Така е, защото местото им се намалява за колите. Трудно. Те са свикнали. Така е, няма начин."

Според документите в Общината теренът е частен и това е отразено в кадастралните карти.

Георги Стаменов – кмет на район „Централен” - Община Пловдив: "Истината е, че собствениците на имота никога не са го използвали в неговата цялост. Все пак частната собственост е неприкосновена и те са в правото да си я използват. Затова ще предприемем необходимите действия да решим казуса от гледна точка достъп до паркинга на автомобили."

Вече е изготвен проект от районното кметство, който до края на месец юни трябва да бъде одобрен и да осигури достъп от съседната улица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Месец след протестите на земеделци - без реакция от държавата
Месец след протестите на земеделци - без реакция от държавата
Онлайн детство: Какъв е светът през очите на 9-годишен влогър?
Онлайн детство: Какъв е светът през очите на 9-годишен влогър?