НОВИНИ

Блокадата на българо-гръцката граница продължава

Затворен за тежкотоварни автомобили е граничен пункт Кулата-Промахон. От вчера на обяд гръцките фермери не са вдигали блокадата, въпреки сключено миналата седмица споразумение всеки ден между 11 и 16 часа тировете да бъдат пропускани.

bnt avatar logo
от БНТ
11:54, 16.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Изнервени шофьори на камиони решиха да организират контра протест и също да затворят границата, този път от българска страна.

Опашката от ТИР- ове продължава да расте и вече е почти 12 километра. Пунктът е напълно блокиран. Шофьорите посочиха, че основният мотив да затворят пункта е, че гръцките фермери са нарушили подписаното споразумение от миналата седмица и през изминалото денонощие не са отворили "прозореца" от 11 до 16 часа, за който преди това се договориха да пропускат тежкотоварни камиони.

Превозвачите са категорични, че няма да отворят границата докато гръцките фермери не преместят техниката си от Промахон. Настояват още от Европейския съюз да обърнат внимание на проблема и да бъдат подпомогнати за загубите, които търпят заради блокадите. Протестът на шофьорите е мирен и преминава без нарушения и ексцесии. За да не се образуват опашки от чакащи автомобили на пункта полицаи пренасочват движението при отбивката за село Кулата.

Вижте подробности във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставят паметник на подводничарите
Поставят паметник на подводничарите
Бившият кмет на Стрелча отново иска да излезе под парична гаранция
Бившият кмет на Стрелча отново иска да излезе под парична гаранция