НОВИНИ

ПИТАМЕ ВИ: Да бъде ли номер 3 вечният номер на Трифон Иванов в националния отбор

Трябва ли БФС да извади от употреба фланелката с номер три, която носеше Трифон Иванов в националния отбор? Подобна идея се разглежда в централата на Футболния съюз. Какво мислите вие?

bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 16.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От Българския футболен съюз заявиха за БНТ, че такава идея е обсъждана, но не стои на дневен ред. Наредбите на ФИФА също възпрепятстват евентуалното изваждане от употреба на фланелката с номер 3. Световната футболна централа строго забранява национален отбор да оттегли даден номер за официалните си мачове. През 2001 г. Аржентина реши да не използва фланелката с номер 10 в знак на почит към Диего Армандо Марадона, но от ФИФА не позволиха на "гаучосите" да регистрират футболисти за Световното първенство през 2002-а с номера извън тези между 1 и 23 и така на Мондиал 2002 г. с номер 10 за Аржентина игра Ариел Ортега.


В сряда – 17 февруари, от 12:25 часа БНТ HD ще предава на живо поклонението пред големия Трифон Иванов чрез преки включвания от Двореца на културата и спорта във Велико Търново. Извънредното предаване, с водещ Никола Ибришимов, ще даде възможност на хилядите почитатели да си вземат последно сбогом с “железния защитник”. Националната телевизия ще излъчи и уникални кадри с футболната легенда, запазени в архива на медията.

За да се простят със своя приятел и съотборник във Велико Търново ще пристигнат и повечето играчи на националния отбор по футбол, участвал на Световното първенство през 1994 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият кмет на Стрелча отново иска да излезе под парична гаранция
Бившият кмет на Стрелча отново иска да излезе под парична гаранция
ЕК може да отмени механизма за наблюдение на Румъния
ЕК може да отмени механизма за наблюдение на Румъния