НОВИНИ

Пускат на свобода нападателя на незрящи туристи в Несебър

Съдът в Несебър освободи нападателят на незрящи туристи в града Тодор Маринов. Според защитата Маринов е с множество тежки заболявания: той имал високо кръвно налягане, заболяване на сърцето и щитовидната жлеза. Назначена е съдебно-медицинска експертиза и е насрочено ново съдебно заседание на 6 юли.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:20, 29.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В съдебната зала адвокатът на Тодор Веселина Василева каза, че клиентът й има сърдечно заболяване и представи епикриза от столичната болница "Св. Екатерина". Според документа той е бил там на лечение ден преди нападението над незрящите словаци и страда от високо кръвно. Прокурорът протестира искането Тодор да бъде пуснат, но съдията постанови да му се направи съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали и колко е болен Тодор и съвместимо ли е състоянието му с престой в ареста.

Радост Бошнакова - прокурор: Ние всички сме подложени на висок стрес. Имаме високо кръвно, страдаме от някакви заболявания, какво означава това? Че не трябва да идваме на работа ли?

Тодор запази пълно мълчание и пред медиите, и в съдебната зала.

Радост Бошнакова - прокурор: Вие чухте ли някакво обяснение да дава? Щото аз не съм го чула досега. - Не. - Не. Сега го виждам и как изглежда.

Съдебното заседание за новата мярка за неотклонение е насрочено за идния четвъртък, а срокът на досегашния арест изтича тази вечер и Тодор ще бъде пуснат на свобода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строят най-голямата театрална сцена на открито
Строят най-голямата театрална сцена на открито
Българската делегация на срещата на върха на ПСЮИЕ в Хърватия
Българската делегация на срещата на върха на ПСЮИЕ в Хърватия