НОВИНИ

БНТ ще излъчва олимпиадата от Международния телевизионен център в Рио

Четири дни остават до официалното откриване на 31-вите летни олимпийски игри, които за първи път се провеждат в Южна Америка. Надпреварите от най-престижния спортен форум на планетата зрителите ще могат да наблюдават по Българската национална телевизия. За първи път обществената медия ще излъчва различна олимпийска програма по два от каналите си – БНТ1 и БНТ HD.

бнт излъчва олимпиадата международния телевизионен център рио
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 02.08.2016
Чете се за: 00:49 мин.
По света

Програмата на БНТ от Олимпийските игри в Бразилия ще бъде реализирана изцяло от временното студио, разположено в Международния телевизионен център в Рио де Жанейро. Техниката и част от екипа на обществената телевизия вече пристигнаха в олимпийската столица. БНТ получава видеосъдържание едновременно чрез 12 мултителевизионни канала, които в реално време излъчват олимпийските състезания.

Това ще даде възможност за гъвкавост при селектирането на телевизионната продукция, която ще бъде излъчвана пряко в каналите на БНТ. Часовата разлика ще даде възможност на зрителите както да проследяват стартовете директно, така и да гледат повторенията в удобно време.

Преките предавания могат да бъдат гледани от територията на страната и в интернет чрез сайта http://www.bnt.bg, както и на специализирания портал sport.bnt.bg/rio2016

Акцент в олимпийската програма на БНТ1 ще бъде българското участие, най-атрактивните състезания в плувните спортове, леката атлетика, гимнастиката и др., а също така и всички финали на олимпиадата.

Изцяло олимпийски ще бъде облика на програмата на БНТ HD през август. Спортно-развлекателният канал на обществената медия ще покаже всички отборни състезания от груповата фаза, турнирите по тенис, скокове във вода и др.

Спортните дисциплини, които привличат младежката аудитория са концентрирани в програмата с излъчване във висока резолюция, това са атрактивните гонки кану-каяк в бързи води, надпреварата в ВМХ колоезденето и плажния волейбол. В програмата на Олимпиадата Рио 2016 се завръща турнирите по голф и ръгби 7, които зрителите на БНТ ще могат да проследят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ядем рекордно скъпи домати. Защо?
Ядем рекордно скъпи домати. Защо?
Горяха ретро автомобили на бившия кмет на Хасково
Горяха ретро автомобили на бившия кмет на Хасково