Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Богата празнична програма и вход свободен в музеи и галерии на 24 май в София

Промени в организацията на движението в София заради честванията по повод днешния празник. От днес до 26 май включително, зоните за платено паркиране в столицата няма да работят. Различно ще бъде разписанието и на градския транспорт през празничните дни. Реорганизацията на движението ще засегне и автомобилите в града. Повече полезна информация по темата, както и с какви празненства ще отбележи София Деня на българската просвета и култура, вижте повече от прякото включване на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
08:46, 24.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Очакваме в шествието да се включат хиляди учители, ученици, граждани, коментира доц. Тодор Чобанов – зам.-кмет по култура в Столична община. Тази година тук е и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, което е прекрасно, защото това е оценка за значимостта на този празник, допълни Чобанов.

Тази година София отбелязва 140 години от обявяването й за столица на България и на днешния ден ще бъде открита изложба с най-древните реликви на българската държавност.

Това е уникален шанс да се докоснем в представителните зали на НИМ до най-старите реликви на България. Изложбата ще бъде отворена за посетители до края на юни, допълни доц. Чобанов.

В днешния празничен ден всички общински музеи и галерии в София, зоопаркът и парк "Врана" ще работят с вход свободен.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Как скандалът Ибисагейт в Австрия ще се отрази на партиите в Европа?
Как скандалът "Ибисагейт" в Австрия ще се отрази на партиите в Европа?
Министър Вълчев: Възлагаме всичките си надежди на образованието
Министър Вълчев: Възлагаме всичките си надежди на образованието