НОВИНИ

Боинг 737 се разби край Хавана

Боинг 737 на кубинската компания Cubana de aviacion се разби малко след излитането от летище Хосе Марти в Хавана. На борда е имало 104 пътници. Самолетът е потеглял на полет до град Олгин в източната част на страната. Паднал е в поле до летището.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
20:53, 18.05.2018
Чете се за: 00:50 мин.
По света
боинг 737 разби хавана

Държавният глава пристигна спешно на мястото на катастрофата на около 20 километра южно от столицата, близо до град Сантиаго де лас Вегас. Самолетът е изпълнявал полет от Хавана до град Олгин, отдалечен на 800 километра на Изток. Президент Мигел Диас Канел съобщи, че на борда е имало 9-членен екипаж от чужденци, но не можа да уточни дали те влизат в обявения брой от 104 души в самолета.

Пред Ройтерс от болница в Хавана заявиха за пристигнали трима пострадали, единият е починал от изгаряния и други травми, останалите двама са в тежко състояние. Вестник Гранма съобщи за трима оцелели. На мястото на удара се издига димен стълб. Районът е пълен с линейки и пожарни.

Самолетът най-вероятно е взет под наем от малка мексиканска авиокомпания. Кубинският превозвач беше принуден да се откаже от част от своя застаряващ авиопарк, отбелязват наблюдатели. Последната авиокатарстрофа в Куба е от април миналата година. Тогава военно-транспортен самолет с осем души на борда се разби в планински район в западната част на острова. През 2010 пътнически самолет на компанията Аеро Карибиън се разби в централната част на Куба, загинаха всички 68 души на борда.


Към 21.00 ч в Министерството на външните работи няма данни за пострадали български граждани при инцидента.

Българските граждани, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на дежурните телефони на посолството Република България в Куба: +537 204 67 66; +537 204 67 68

Дежурен телефон в извънработно време: +535 286 24 49

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не разрешиха на алпиниста Атанас Скатов да изкачи Еверест без шерп
Не разрешиха на алпиниста Атанас Скатов да изкачи Еверест без шерп
Посещение на вицепрезидента Илияна Йотова в Чехия
Посещение на вицепрезидента Илияна Йотова в Чехия