НОВИНИ

Борис Ячев: "Ще разговаряме с колегите от Реформаторския блок"

Заместник председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт, Борис Ячев, сподели в предаването "Денят започва", че ако третия проучвателен мандат бъде връчен на Реформаторите, от Патриотични фронт ще разговарят с тях за евентуална подкрепа.

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 07.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Борис Ячев: "Нашата позиция е последователна. Ние първи заявихме, че това народно събрание не е изчерпало потенциала си, и че трябва да се положат всички усилия България да не се тласне в една спирала от последвали избори. Още преди две седмици заявихме, че ако третия проучвателен мандат бъде връчен на Патриотичния фронт, ще поемем отговорността за съставяне на правителство. Заявихме, че ще разговаряме с всички възможни партии без ДПС."

Ячев заяви, че ако Патриотични фронт състави правителство, то ще бъде експертно.

Борис Ячев: "Ако съставим правителство, то ще бъде експертно, но с присъствие на политически лица, няма как да няма такива. Не сме разпределяли постове, тъй като още сме в едно предварително очакване, на кого ще бъде връчен третия мандат."

Той добави, че биха подкрепили Реформаторски блок, ако имат програма и приоритетите им съвпадат.

Борис Ячев: "Не бихме подкрепили конкретна политическа сила или цел. Ако целта е просто да се създаде кабинет, не бихме подкрепили никого. Бихме подкрепили програма или приоритети. Ще разговаряме с колегите от РБ."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Ненков: Случаят със заразената кръв не е нищо особено
Мирослав Ненков: Случаят със заразената кръв не е нищо особено
Арести заради авиокатастрофата, в която загина част от отбора на Шапекоензе
Арести заради авиокатастрофата, в която загина част от отбора на "Шапекоензе"