НОВИНИ

Борисов: "16+1" дава повече възможности и шанс за бърз растеж в икономиката

Форумът "16+1", който се провежда днес в София има за цел да укрепи Европа, а не да я раздели. С това послание трябва да успокоим всички в Европа, които смятат, че тези срещи не са полезни. Това каза премиерът Бойко Борисов в речта по време на откриването на седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай – "16+1", домакин на която тази година е София.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:57, 07.07.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
борисов 161 дава повече възможности шанс бърз растеж икономиката

Борисов изтъкна, че бизнес форумът започва с 1500 фирми от всички страни, което е добър знак и свидетелства, че задълбочаване на откритото, прагматичното сътрудничество е приобщаващ просперитет.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Този приоритет не ни разделя – напротив, дава още повече възможности на тези, които сме по-назад и по-късно сме се присъединили към ЕС, по-бързо да наваксаме изоставането. Да успеем да финансираме и завършим общи проекти за свързаност, по които няма пари по кохезионната политика или не представляват интерес за ЕС към момента.
;

Премиерът отчете успяха на страната ни по време на председателството на Съюза на ЕС, а именно поставянето на темата за Западните Балкани.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Западните Балкани не могат да се разглеждат сами от Европа, защото Гърция, Румъния, Словения, София и всеки проект в областта на инфраструктурата касае тези страни. Това, което започнахме като тема Западни Балкани продължава. Това е наш успех и мисля, че се представихме добре. Балканите са пряко свързани със страните от Централна и Източна Европа. Вдигайки своя БВП, изграждайки своята дигитална инфраструктура, имаме рядък шанс. Китай гледа положително на тези процеси и всеки един от нас може да подобри стокооборота и да подобри отношенията си с Китай, която добронамерено гледа към нас.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взривиха банкомат в Пловдив
Взривиха банкомат в Пловдив
Готови ли сме за еврото или ни чака нов финансов трус - говори Стефан Софиянски
Готови ли сме за еврото или ни чака нов финансов трус - говори Стефан Софиянски