НОВИНИ

Борисов: Действията на МВР при стрелбата в Слънчев бряг са закъснели

Остава тежко състоянието на ранения Димитър Желязков, известен повече като Митьо Очите след снощната стрелба в Слънчев бряг. Цяла нощ продължи огледът на мястото.

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 09.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Полицията все още издирва участници в масовото меле, станало в района на дискотека "Айсберг". Според премиера Бойко Борисов действията на МВР са закъснели и не разбира защо не са били арестувани още снощи всички, проявили агресия пред бургаската болница. Той определи случая като махленска свада за паркомясто. Борисов се закани, че веднага ще изпрати данъчни в курорта и няма да остане нито един непроверен луксозен автомобил. Вътрешният министър пътува към Бургас.

До момента са задържани седем души. Първо за БНТ главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че снощната стрелба, при която има един убит бодигард и тежко е ранен Митьо Очите, става въпрос за спречкване през деня за паркомясто между управителя на заведението, в което стана стрелбата и млад мъж от обкръжението на Очите, който живее на семейни начала с дъщеря му. Вечерта Димитър Желязков и голяма група от неговите хора влизат в заведението и в следствие на спречкването е убит бодигард на Очите, самият той е тежко прострелян, има още двама ранени.

Георги Костов - главен секретар на МВР: "Има задържани на място в района на инцидента 2 лица, 1 от които е вероятният извършител на убийството на телохранителя на Димитър Желязков и 1 лице от обкръжението на Желязков. Установени са множество лица, участвали в конфликта, в момента текат оперативно-издирвателни мероприятия на територията на 5 области на България. В момента 7 са лицата, участвали в конфликта. Надявам се до края на деня картината да бъде сглобена в нейната цялост."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Асеновград оспорват такса „тротоарно право“
В Асеновград оспорват такса „тротоарно право“
ВЕИ-тата поискаха по-висока изкупна цена за електричеството
ВЕИ-тата поискаха по-висока изкупна цена за електричеството