НОВИНИ

Мая Манолова: Ще бъде решен проблемът с ранното пенсиониране на миньорите

Проблемът с ранното пенсиониране на миньори, които са работили във вече закрити мини, ще бъде решен. Това стана ясно след среща на омбудсмана Мая Манолова и миньори при премиера Бойко Борисов, на която присъстваха и финансовия министър и управителя на НОИ.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
11:43, 08.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Става дума за 169 миньори, които заради законодателни промени не можеха да се пенсионират, ако рудникът е ликвидиран и трябваше да търсят нов рудник. Остава нерешен обаче проблемът с миньори, които са в мини пред закриване през тази и следващата година. Затова омбудсманът Мая Манолова е подготвила законодателни промени, които ще внесе в парламента.


Мая Манолова - омбудсман на Република България: Бойко Борисов изслуша миньорите и се взе общо решение за всички заварени случаи, с указания на НОИ, проблемът на тези хора от закритите през миналата година рудници да бъде решен.
Таско Влахов - миньор: Днес постигнахме някакво споразумение, за което благодаря на министрите, на министър-председателя, на омбудсмана на Република България. Благодаря ви!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остават много неизвестни около убиеца в Нови Искър
Остават много неизвестни около убиеца в Нови Искър
Силни послания от сцената на наградите Златен глобус
Силни послания от сцената на наградите "Златен глобус"