НОВИНИ

Борисов увери хората от Хитрино в бързите действия на властите

Премиерът в оставка Бойко Борисов е разговарял с жителите на с.Хитрино и ги е информирал за предприетите действия на властите по бързото обезопасяване на района. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

борисов увери хората хитрино бързите действия властите
bnt avatar logo
от БНТ
13:32, 18.12.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Полицията е изготвила и график за организирано влизане на жители в селото - от 10.00 до 13.00 ч. Осигурени са автобуси, с които да бъдат извозени хората, като в рамките на времето за достъп до Хитрино и днес ще продължат дейностите по вземане на размери за остъкляване и поставяне на дограми.

Борисов още веднъж е изказал благодарност на пожарникарите, полицаите, експертите, които помагат, "защото работят с голям риск". С общи усилия правим всичко възможно жителите на Хитрино да се върнат в къщите си час по-скоро", е уверил той. Борисов е допълнил, че е получил информация от главен комисар Николай Николов, че се очаква до вторник или сряда хората да се приберат в домовете си.

Премиерът в оставка Бойко Борисов, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски и кметът на с.Хитрино Нуридин Исмаил са инспектирали действията на специализираните екипи, които са ангажирани с извозването на опасните цистерни от дерайлиралия влак в селото.
Тази сутрин е транспортирана и осмата цистерна, която вчера е била подготвена за извозване.

Продължава работата на пожарните спасители и експертите по подготовка за извеждане и на останалите четири цистерни, сред които и най-рисковата, от която има съмнения за изтичане на газ в течна фаза.

Министърът в оставка Московски е съобщил, че при тази цистерна предстоят още няколко манипулации и е изразил надежда всичко да приключи успешно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полският президент се среща с опозиционни лидери
Полският президент се среща с опозиционни лидери
Световноизвестни акробати за 120 годишнината на българския цирк
Световноизвестни акробати за 120 годишнината на българския цирк