НОВИНИ

Босия напусна със скандал заседанието на временната комисия към НС

Без резултат, но с нов призив към Николай Колев - Босия да преустанови гладната си стачка, приключи третото заседания на временната парламентарна комисия за проучване на сигналите за нерегламентирано получаване на шофьорски книжки. Утре изтича едномесечният срок, за който тя беше създадена, но председателят й Светослав Иванов от ГЕРБ увери, че работата на комисията ще бъде удължена

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
19:12, 13.08.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Гладуващият от 62 дни Николай Колев - Босия с искане за оставка на транспортния министър и разпускане на Народното събрание заради бездействието срещу престъпните практики при издаването на шофьорски книжки, дойде на заседанието на комисията настроен песимистично и я напусна преди края. Поводът - поканения шеф на Автомобилна администрация Дамян Войновски.

Николай Колев - Босия: Аз напускам заседанието, няма да изслушвам дискредитирани хора, които са замесени в избиването на хиляди български граждани.

Въпреки острия тон или точно заради него, не бяха дадени отговори на поставените от хората около Николай Колев - Босия въпроси: защо не са отстранени служителите, срещу които има съдебни производства, защо други са върнати на работа, защо зам.-министърът на транспорта Ангел Попов също е на поста си при течащо дело за измама.

В качеството си на гражданин бившият премиер Ренета Инджова предупреди, че ще сезира всички посланици от ЕС, че България произвежда и изнася терористи по пътищата на Европа.

Единственото конкретно предложение дойде от омбудсмана Мая Манолова, която не пропусна да отбележи, че комисията работи мудно.

Мая Манолова, национален омбудсман: В спешен порядък да се обърна към министър-председателя и да настоявам една междуведомствена - правителствена група да извърши проверка в Автомобилна администрация ,като в нея бъдат включени представители на гражданското общество, хората, които започнаха тази кауза.

Кога ще бъде следващото заседание на комисията не стана ясно, въпреки настояването на протестиращи и омбудсман то да се проведе максимално бързо с изслушване на прокуратурата и свидетели на корупционни практики в системата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Портативен лифт помага на деца с увреждания за рехабилитация в басейн
Портативен лифт помага на деца с увреждания за рехабилитация в басейн
Сривът на лирата засили интереса на българите към Турция
Сривът на лирата засили интереса на българите към Турция