НОВИНИ

Премиерът Борисов за новия изтребител: ​Държа самолетите да са нови

България подкрепя Македония и нейния еворатлантически път, заяви премиерът Бойко Борисов по повод резултатите от референдума в съседната държава. Той коментира още предстоящия избор на нов изтребител, парите за хората с уврежданията и отрече да е провокирал напрежение с президентската институция.

Николай Минков
от Николай Минков
12:03, 02.10.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

България не трябва да се намесва във вътрешните работи на Македония, заяви премиерът Бойко Борисов по повод референдума в западната ни съседка.

Бойко Борисов - министър-председател: "Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС. Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят. А ние всячески ще ги подкрепяме".

По повод отворените вчера оферти за нов изтребител, премиерът заяви, че държи бъдещите бойни самолети да бъдат нови. Борисов съобщи, че са поканени летците от Граф Игнатиево лично да се запознаят с предлаганите машини, преди да се избере една от тях.

Бойко Борисов - министър-председател: "Държа самолетите да са нови. Когато свалят найлона от седалките, ще карат нещо добро и няма да са пушечно месо. Държим да бъдат нови самолети, не само за да могат да охраняват нашите летци небето ни. А и ако стане война, да имаме най-модерните самолети. Този самолет трябва да има реални шансове в случай на военни действия".


;

Във връзка с днешния протест на хората с увреждания, премиерът посочи, че в новия бюджет са заложени с 45 млн. лв. повече от предварително планираните.

Бойко Борисов - министър-председател: "Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика".

Борисов отрече да създава напрежение в отношенията с президентската институция.

Бойко Борисов - министър-председател: "Какво сме направили ние срещу президентската институция? Единствените, които ни нападат са те".

Премиерът откри обновената зала на Зимния дворец в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24 деца са загинали при катастрофи от началото на годината
24 деца са загинали при катастрофи от началото на годината
18 мигранти са задържани в района на Пазарджик
18 мигранти са задържани в района на Пазарджик