НОВИНИ

Бойко Борисов: ​Ще има по-чести срещи между ПГ на ГЕРБ и ОП с кабинета

На извънреден Коалиционен съвет в Министерския съвет противоречията между партиите в "Обединени патриоти" бяха изгладени. Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма спорна тема, която да не може да се реши с необходимия компромис в интерес на обществото. Коалиционните партньори в управлението се разбраха за по-чести срещи между парламентарните групи на ГЕРБ и Обединените патриоти с правителството, на които да се обсъждат бъдещи законодателни инициативи и да се търси компромис по спорни теми. Категорични са, че целта им е да изкарат пълен управленски мандат.

Вера Александрова
от Вера Александрова
13:57, 26.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Бойко Борисов - министър-председател: Някакви междуличностни отношения в случая нямат никакво значение. Благодаря на всички колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени. И мога да успокоя колегите от опозицията, че коалицията е достатъчно стабилна и осъзната и то не заради властта, постовете и мястото в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос.

Волен Сидеров - председател на ПГ на "Обединени патриоти", Атака: Възможни различия има и ще има, ние сме поначало различни хора , ние с това условие се събрахме в коалицията, но тези различия трябва да бъдат разрешавани, това поне днес говорихме, с консенсус. Особено когато са законодателна дейност. Така, че да не пораждат размяна на удари и прехвърчане на искри и съмнението,че нещо между нас фатално се е раздалечило.

Красимир Каракачанов - вицепремиер, "Обединени патриоти", ВМРО: Искам да успокоя колегите-депутати от БСП, които се притесняваха, че ако се наложи да пада правителството, ще трябва да работят август месец. Да им пожелая приятна почивка, да не се притесняват. Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно. Спокойно да излизат в почивка, да си правят тена и да събират сили за новия сезон от септември нататък.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Уволненият охранител на Макрон - Александър Бенала призна, че е направил грешка
​Уволненият охранител на Макрон - Александър Бенала призна, че е направил грешка
От Воля поискаха патриотите да се извинят на българския народ за поведението си
От Воля поискаха патриотите да се извинят на българския народ за поведението си