НОВИНИ

ГЕРБ връща прага на преференциите в Изборния кодекс, ще има нова ЦИК

ГЕРБ ще върне прага на преференцията от преди промените в Изборния кодекс. Това беше решено на заседание на Изпълнителната комисия на партията, свикано от премиера от премиера Бойко Борисов.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:10, 18.02.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател и лидер на ГЕРБ: Ние първи внесохме мажоритарния закон, а и ние винаги като партия сме избирани мажоритарно. Не искам по никакъв начин да остава какъвто и да е оттенък, че на нас изборните правила ни влияят. Но в интерес на истината нека да напомним - предишната ЦИК, нейният мандат беше прекратен предсрочно, когато ние бяхме опозиция. Тази избирателна комисия и този избирателен закон беше промотиран изцяло тогава от г-жа Мая Манолова - сега омбудсман, по време на мандата на БСП е избрано всичко това. И ДПС. Що за нахалство е това?!

Георги Марков: ПП ГЕРБ, след като беше запознат лидера на партията, ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване. Защо? Защото сме единствената политическа сила в България, която се вслуша в гласа на 2 милиона и 500 хиляди български избиратели.
;

На брифинга в централата на партията от ГЕРБ съобщиха, че ще се открие процедура по избор на нова Централна избирателна комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 са лабораторно потвърдените случаи на морбили у нас
15 са лабораторно потвърдените случаи на морбили у нас
Пожар горя в стар тютюнев склад в Пловдив
Пожар горя в стар тютюнев склад в Пловдив