НОВИНИ

След масовия бой в Кюстендил: Задържаха нападателя, нов протест срещу насилието

Задържан е 19-годишният Алекс Анков, заподозрян за убийството на 35-годишния Валери Дъбов след масовия бой в центъра на Кюстендил. Младежът живее в ромската махала и е от известната ромска фамилия Гольовци. Криминално проявен е, има две престъпления, свързани с телесни повреди, заявиха от полицията в Кюстендил. Междувременно рано тази сутрин граждани отново се събраха на мирен протест пред сградата на полицията в града. Те настояват за ред и спокойствие и справедливо наказание за извършителя на престъплението.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
11:50, 18.02.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Извършителят на убийството е задържан късно снощи.

ст. комисар Елиан Стамболийски - директор на ОД на МВР-Кюстендил: Лицето само се предаде около 23:30 часа, докара го майка му. - Тук в полицията? - Да, тук в областната дирекция. Общо през вчерашния ден имаме 12 човека задържани, десетки адреси са проверени във връзка с издирването на лицето, събрани са записи от множество камери, разпитани са над 20 лица.

Задържаният ще бъде привлечен като обвиняем, след което от Окръжна прокуратурата ще поискат задържането му за 72 часа и постоянна мярка за неотклонение.

При вчерашния масов бой един мъж почина, пострадаха четирима души, двама от които са в много тежко състояние и са настанени в "Пирогов". Единият е с черепно-мозъчна травма и продължава да е с опасност за живота. Вторият е опериран. Ръката му е с тежки увреждания, но опасност за живота му няма.

;

Днес рано сутринта жители отново се събраха на мирен протест срещу насилието.

Огнян Атанасов: Искам да се запише в Наказателния кодекс - да бъде забранено носенето на хладно оръжие. Не може един такъв човек да се движи с хладно оръжие и да отнема човешки живот.

Според местни жители от много време има напрежение в града.

Лъчезар Димитров: Само, че хората се страхуват и не говорят за него. Има два основни клана, това са Гольовци и Кондьовци, които са си разделили ъндърграунда, нелегалния бизнес и дерибействат в града.

Ромският род Гольовци нашумя и при друго убийство в кюстендилското село Шишковци през 2009 г., когато възрастен мъж беше убит по особено жесток начин в черешовите масиви. Очаква се в късния следобед хора отново да се съберат на бдение в памет на убития 35-годишен Валери Дъбов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в стар тютюнев склад в Пловдив
Пожар горя в стар тютюнев склад в Пловдив
Четворно убийство в Нови Искър
Четворно убийство в Нови Искър