НОВИНИ

Броят на престъпленията в Румъния e най-малък в последните 7 години

"Броят на престъпленията в Румъния, най-малък в последните 7 години", пише днес в заглавие вестник "Либертатя" и допълва, че броят на регистрираните престъпления в първите месеци на 2016 година потвърждава тенденцията за намаляването им трета поредна година и е най-малкият в последните седем години.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:17, 16.05.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
броят престъпленията румъния малък последните години

Убийствата са намалели с 20,6 на сто, кражбите - с 12,2 на сто, а грабежите - с 1,5 на сто, показват данните на Главния инспекторат на румънската полиция. Пътно-транспортните произшествия са с 2,4 на сто по-малко спрямо миналата година, отчитат още от полицията.

Главният инспекторат на румънската полиция е обявил на конкурс 1824 вакантни постове за полицаи, които да опазват обществения ред, информира днес изданието "Економика" и допълва, че желаещите да заемат тези постове са били над 26 хиляди, но че писмените тестове са преминали 6934 кандидати.

Според представители на вътрешното министерство организирането на конкурсите е един от етапите в плана за намаляване на дефицита на кадри, който съществува на ниво оперативни структури в министерството на вътрешните работи, което в момента е от над 15 000 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арменско-азербайджанска среща на върха се очаква във Виена
Арменско-азербайджанска среща на върха се очаква във Виена
Четирима ранени при взрив в Истанбул
Четирима ранени при взрив в Истанбул