НОВИНИ

Вотът на недоверие ще е на тема здравеопазване

Здравеопазване - това ще е темата на вота на недоверие, който БСП и ДПС ще предложат на останалите опозиционни сили в парламента. Преди това ще има разисквания по темата. За това се договориха БСП и ДПС на втората си среща за вота.

bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 21.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Михаил Миков, председател на БСП - лява България: "Искам да предпазя българските граждани и медиите от представата, че това е вот заради скандала с ваксините. Заедно с колегите от ДПС сме внесли питане през декември по този въпрос, настояваме утре да дойде министърът и да отговаря на него".
Мустафа Карадайъ, ДПС: "Този вот има и превантивен характер. Защото пред нас предстоят едни събития, които ще се случат на база вече направени промени в законите и нашите експерти в сектора алармираха, че това е много тревожно, и този вот ще има и превантивен характер, и от тази главна точка постигнахме съгласие".

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов искането на вот е част от парламентаризма.

Цветан Цветанов - предс. на ПГ на ГЕРБ: Нямам никакви притеснения относно вота и разбира се в този дебат да се надяваме, че ще бъде конструктивен и министърът на здравеопазването ще има достатъчно аргументи, за да защити тезите по обвиненията, които ще бъдат във вота като мотиви. Нашата ПГ твърдо стои зад г-н Борисов и целия негов екип, така че в тази посока в нашата ПГ няма абсолютно никаква драма.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Плевнелиев: Твърде рано е да кажа дали ще се кандидатирам за втори мандат
Росен Плевнелиев: Твърде рано е да кажа дали ще се кандидатирам за втори мандат
Скандали във ВСС
Скандали във ВСС