НОВИНИ

БСП поиска оставката на председателя на НС Димитър Главчев

"БСП за България" внася искане за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев за "системно превишаване на правата и системно неизпълнение на задълженията". Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, на който присъства цялата парламентарна група на левицата.

bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 31.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Днес внасяме изискваните подписи /една трета от народните представители/ за оставка на г-н Главчев, който грубо нарушава Правилника за работа на Народното събрание, не си изпълнява задълженията и е проводник на езика на омразата, разделението и скандалите, които ПП ГЕРБ налагат в обществото, посочи Нинова.

Тя отбеляза, че парламентът не работи вече шеста седмица и има заседания от по 23 минути.

"Това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. В същото време законите, които ние внасяме, не се гледат нито в комисии, нито в зала, по това време ПП ГЕРБ чете декларации, пълни с омраза конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ", коментира Корнелия Нинова.

Димитър Главчев, председател на Народното събрание: На момента, в който са постъпили законопроектите, са разпределени в комисии, а колкото до езика на омразата, когато има декларация от името на парламентарна група, ако отнема думата, ще означава, че има мракобесия от моя страна най-вероятно, не знам какво биха казали - потъпкване на свободата на словото. Ако някой е преценил, че аз съм проблемът да функционира добре парламента, няма никакъв проблем.

БНТ: Да слезете от поста, така ли?

Димитър Главчев, председател на Народното събрание: Абсолютно!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три села излязоха на протест срещу лошите пътища в община Павликени
Три села излязоха на протест срещу лошите пътища в община Павликени
Най-малко 80 са жертвите на атентата в Кабул
Най-малко 80 са жертвите на атентата в Кабул