НОВИНИ

БСП настоява аптечната дейност да бъде държавна политика

БСП настоява аптечната дейност да бъде държавна политика и да се гарантира достъп на всеки българин до лекарства. Това заяви Корнелия Нинова след среща с представители на националната аптечна камара, с които левица има споразумение за сътрудничество. Социалистите подкрепят недоволството на фармацевтите.

bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 20.02.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

БСП подкрепя искането на аптекарите да се удължи срокът за въвеждане на нови електронни системи. Настояват също да се въведат единни държавни цени на лекарствата, за да се избегне ситуацията едно лекарство да се продава на различни цени в различните населени места.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Да се изпълни регламента и разходите, които трябва да направят аптеките да бъдат за сметка на производителите на лекарства, така пише в европейските правила.

По рано днес в Сутрешния блок на БНТ лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че се обмисля идеята да се промени правилникът за работата на депутатите и да се въведат по-строги санкции за тези, които не ходят на работа.

Волен Сидеров - председател на Атака: Да се направят поправки, така че да не се получават пари, когато не присъстваш. Ама никакви - нито една трета, нито тези добавъчни, които представителни се водят, защото те продължават да си ги получават. това не са малко пари, може би има 2000 лева.

Корнелия Нинова увери, че депутатите от левицата ще спазят действащия правилник.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Там ясно е разписано, че като не ходим през деня на работа, не ни се плаща. Няма да ползваме коли, няма да ползваме бензин, няма да си получаваме надниците за дните, в които не сме на работа. Това е ясно разписано в правилника и предлагам да се изпълнява, правилникът е закон.

Нинова отново потвърди, че депутатите от БСП няма да влизат в пленарната зала. Напомни, че това е решението на Националния съвет на партията и докато то е в сила, левицата няма да участва в работата на парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради протест на фармацевтите: Над 700 аптеки останаха затворени днес
Заради протест на фармацевтите: Над 700 аптеки останаха затворени днес
Депутатите одобриха присъединяването на Северна Македония в НАТО
Депутатите одобриха присъединяването на Северна Македония в НАТО