НОВИНИ

БСП обвиняват управляващите в корупция, областният управител на София отрече

БСП сезира главния прокурор за сделка, подписана от областния управител на София - Веселин Пенев, за продажбата на имот в центъра на София, известен като "царските конюшни".

bnt avatar logo
от БНТ
15:53, 08.09.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Лидерът на левицата Корнелия Нинова определи сделката като "далавера" заради ниската цена. В отговор областният управител каза, че няма нищо незаконно и е било крайно време тези изоставени и запустели сгради в сърцето на града да бъдат продадени. От БСП обаче искат да знаят как така 7 декара имот струва по-малко от 700 хиляди лева.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Тоест по 90 лева на квадратен метър на 100 метра от Народното събрание. На цената на едни маратонки. ГЕРБ казват, че работят в интерес на гражданите. Ние знаем точно на кои граждани работят в интерес правителството на Бойко Борисов и Реформаторите, подкрепено от Патриотичния фронт е сдружение за кражби и продажби.
Веселин Пенев - областен управител на София: Ако всичкия инструментариум на предизборен е от подобен несъстоятелен характер нищо добро не я чака като резултат. Няма нищо абсолютно нищо незаконно, всички процедури са спазени, направени са и експертни оценки и всичко, което е било свързано и по принцип при една такава рутинна процедура е необходимо за съжаление тези неща услужливо се спестяват.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести във Франция заради колата с газови бутилки
Арести във Франция заради колата с газови бутилки
Прокуратурата е привлякла като обвиняем сириец за подкуп на полицай
Прокуратурата е привлякла като обвиняем сириец за подкуп на полицай