НОВИНИ

БСП поиска оставката на Меглена Кунева

БСП поиска оставката на вицепремиера министъра на образованието Меглена Кунева и предсрочни избори. Според депутатите от левицата Кунева не се справя с ресора и внася напрежение в цялата система.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:32, 22.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

От БСП твърдят, че учителският събор, който се проведе в неделя, бил използван от образователния министър за политически цели. Твърдят още, че обещанието за увеличение на заплатите на учителите от страна на министъра и изненадата на премиера, говорели за разнобой в правителството. От Реформаторския блок определиха всички тези обвинения като лъжи.

Валери Жаблянов, депутат от ПГ на "БСП лява България": Министър-председателят отказа увеличение на заплатите на учителите от 1 януари 2017-та година - нещо, което беше обещано от министъра ден преди това. За нас ситуацията става все по- ненормална и кризата все по-задълбочаваща се.
Димитър Делчев, депутат от ПГ на Реформаторския блок: За нас поведението на БСП е ясна политическа манипулация и се вижда, че за тях президентските избори са на живот и смърт, за тях президентските избори са цената за тяхната реабилитация и за падащия им рейтинг и поради тази причина са склонни на манипулации и лъжи за това какво се случва в сферата на образованието е очевидна. Отговорността на министър-председателя също.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиненият в педофилия учител остава в ареста
Обвиненият в педофилия учител остава в ареста
Президентът на Германия положи цветя на гроба на Иван Вазов
Президентът на Германия положи цветя на гроба на Иван Вазов