НОВИНИ

БСП постави 3 условия за общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ

На национален съвет на "Позитано" социалистите приеха единодушно варианта на БСП за Закон за борба с корупцията, който се отличава по няколко пункта от проекта на Министерството на правосъдието. С речта си пред партийния актив Корнелия Нинова заяви, че от левицата не правят закон за едно правителство и за един президент, а предлагат трайно законодателство.

bnt avatar logo
от Оператор: Лъчезар Ораков
19:49, 02.09.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че социалистите биха обединили проекта си за антикорупционен закон с проекта на управляващите, ако бъдещият орган за борба с корупцията се занимава с разследвания, а не с констатации, и с корупционни престъпления по високите етажи на властта, а не с административни нарушения. На трето място - президентът да назначава председателя му.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Управляващите предлагат поредната имитация на борба с корупцията, за отчет пред предстоящия мониторингов доклад. Или започваме истинска борба с корупцията и го разбираме това, или за пореден път има имитация, народът няма да го разбере и ще помете всички ни.

Нинова призова за разделение на властите и взаимен контрол при формирането на бъдещия антикорупционен орган, както и спазване на принципа "власт-власт възпира".

Корнелия Нинова - председател на БСП: Този, който краде от 4 тона суджук до няколко милиона в НДК, ще си назначава хората, които ще го контролират. Къде е принципът в това?

След часове обсъждане Националният съвет на БСП прие предложенията на Корнелия Нинова за антикорупционен закон, а така също на днешното си заседание социалистите създадоха и Правен съвет, който се оглавява от Янаки Стоилов. В съвета влизат 23 членове-юристи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кисело мляко и кашкавал в домашни условия
Кисело мляко и кашкавал в домашни условия
Англичанин прави лютеница и мармалад в Куртово конаре
Англичанин прави лютеница и мармалад в Куртово конаре