НОВИНИ

ГЕРБ: Антикорпуционният закон ще се обсъжда в широк формат

Във Варна премиерът Бойко Борисов забрани на депутатите си да влизат в спор с БСП по антикорупционния закон. Проектът трябва да има по-широко обсъждане, допълни шефът на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него работната група, сформирана от министъра на правосъдието Цецка Цачева, е дала възможност на всички заинтересовани да участват активно в неговото изготвяне.

bnt avatar logo
от Мартин Николов
19:42, 02.09.2017
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

70-75 процента от закона, който БСП предлага за борба с корупцията е преписан от ГЕРБ, заяви Цветан Цветанов. Той поясни обаче, че между първо и второ четене ще има сериозна дискусия и ще бъдат взети, ако има, и добри предложения от законопроекта на Столетницата.

Цветан Цветанов, председател на парламентарната група на ГЕРБ: Законопректът, който вчера беше представен от г-жа Цачева в парламента, даде възможност да се изчистят абсолютно всички внушения или неразбирания, които имаше в обществото с това, което се предлага от МС.

Министър-председателят Бойко Борисов директно забрани на депутатите от ГЕРБ да влизат в спорове по темата с колегите им от червената партия и ги задължи да прочетат закона, който Тройната коалиция приема през 2008 година. Според премиера той разкрива истинската същност на БСП.

Бойко Борисов, министър-председател на Р България: След управлението на Тройната коалиция те приеха закон, със който оневиняват всяка корупция в държавата по време на тяхното управление. Закон в парламента - сиреч, когато спорите за такъв закон, казвате - много ви обичаме, много сте хубави, много сте умни, много сте по-добри от нас, но когато ви се даде властта, вие приемате такъв закон. Сега нашия лош-хубав, консултираме го с Европа, с НПО, мисли, че предлагаме нещо добро.

10 милиарда лева ще струва модернизацията на армията, коментира Бойко Борисов. Той съпостави купуването на военна техника с подмяната за 280 милиона лева на остарелите локомотиви.

Бойко Борисов, министър-председател на Р България: Кое е по-важно? Всичко е важно. И линейките са важни, и пожарните са важни. Всяко нещо е важно. Кое налага най-бедната държава в същото време да купува най-скъпата възможно и модерна техника военна. Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори.

В началото на октомври във Варна ще бъде подписано транспортно споразумение с правителсвото на Румъния.

Бойко Борисов, министър-председател на РБългария: Искам още един мост на концесия, дори на Русе до този да се направи, на концесия, който иска по-бързо да минава да си плаща.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева отбеляза, че една от основните теми на българското председателство на Европейската комисия е всички страни от Западните Балкани, когато са готови, да станат част от Европейския съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производители на ябълки от Русенско трудно пласират плодовете си
Производители на ябълки от Русенско трудно пласират плодовете си
Днес е крайният срок Русия да затвори консулството си в Сан Франциско
Днес е крайният срок Русия да затвори консулството си в Сан Франциско