НОВИНИ

БСП ще иска вот на недоверие по три теми

БСП ще търси подкрепа в парламента за вот на недоверие към правителството. Като възможни теми Михаил Миков посочи - здравеопазването, демографските проблеми и вътрешната сигурност. Социалистите ще потърсят съмишленици сред опозиционните парламентарни групи и независимите депутати.

bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 12.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Още тази седмица социалистите ще започнат консултации за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Ще разговарят с всички парламентари групи, които не са в управлението, като най-напред ще потърсят подкрепа от ДПС .

Михаил Миков - председател на БСП: Има редица политики на правителството, които предизвикват все по-голямо обществено недоволство, критичност, граничеща с кризисност. И освен здравеопазването, демографската политика, политиката по отношение на отглеждането на деца и майчинството, все по-настойчиво се очертава неспособността на правителството за справяне с престъпността.

На призива на бившия лидер на партията Сергей Станишев да се водят разговори с всички леви формации за обща кандидатура на президентските избори тази година, Миков каза, че тази тема ще бъде актуална за БСП след конгреса. Заяви, че за ръководството на социалистите сега е важно да концентрира вниманието си върху предлагането на ясни алтернативи на сегашното управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автосалонът в Детройт с ново издание
Автосалонът в Детройт с ново издание
Реформаторският блок обсъди анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ
Реформаторският блок обсъди анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ