НОВИНИ

Ремонтите на бойни самолети вече и у нас

В напреднала фаза са действия на правителството държавата да си откупи обратно завода за ремонт на авиационни двигатели в Пловдив „Авионамс“. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на авиобазата "Граф Игнатиево" при демонстративния полет на самолет МиГ-29 с двигатели доставени от Полша. Така ще се върнат работните места и ще се повиши сигурността на българската авиация, защото в момента трябва да се ремонтират не само изтребителите МиГ-29, но и щурмовите самолети СУ-25 и хеликоптери.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
18:59, 12.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Приключва ремонта на военното летище в Безмер, което ще обслужва не само бойната ни авиация, но и самолети на НАТО. Нови двигатели ще има освен за ремонтираните в Полща МиГ-29, но и за други три самолета.

"Ще обявим обществена поръчка за шест нови, подчертавам нови двигатели за МиГ-29 и със съответните части които са необходими. Планираме да разширим нашата база, да направим всичко възможно да обновим авиацията и тя да бъде в състояние самостоятелно да охранява българското въздушно пространство", заяви министърът на отбраната Николай Ненчев.

Освен авиацията и бойният ни флот ще получи нови две фрегати, които ще се изграждат у нас. Това са приоритетите на правителството за повишаване бойните способности на армията ни. Военният министър лично провери способностите на МиГ-29, на който бяха поставени двигатели доставени от Полша като участва в полет с бойно-учебния самолет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъда за тройно убийство на пътя
Присъда за тройно убийство на пътя
Възстановяват изгорял пазар в Пловдив
Възстановяват изгорял пазар в Пловдив