НОВИНИ

БСП ще сезира прокуратурата за опорочени процедури по програмата за саниране

От БСП ще предадат на Главната прокуратура сигнали за нарушения по програмата за безплатно саниране на жилищни блокове. По думите на Жельо Бойчев договорите са били сключвани при завишена цена от 290 лв за квадратен метър. Запитване на социалистите до произволно избрани фирми показало, че цената за саниране се движи между 70 и 80 лв. на квадратен метър. От ГЕРБ видяха зад критиките отляво опит санирането да бъде спряно, а средствата да бъдат пренасочени за нещо друго.

бсп сезира прокуратурата опорочени процедури програмата саниране
bnt avatar logo
от БНТ
16:01, 21.02.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Жельо Бойчев - говорител на БСП: "Обобщаваме тези сигнали, тези нарушения и ще сигнализираме Главна прокуратура, която ще искаме да се направи цялостно разследване на целия път по сключване на тези договори,финансирането и обезпечаването на тези средства от МС относно този грабеж на века, извършен от ГЕРБ.
Томислав Дончев, ГЕРБ: "Абсолютно е невъзможно да се отговори с рационални аргументи на, простете за израза, голяма част от глупостите, които се говорят отляво. Санирането. Когато някой коментира, че санирането било грабеж, защо забравя, че изборът на изпълнител минава през процедура по реда на Закона за обществените поръчки, която се прави от съответната местна власт".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След преследване заловиха въоръжени бракониери в Каракуз
След преследване заловиха въоръжени бракониери в Каракуз
Неизправни язовири в Русенска област, глоби за кметствата
Неизправни язовири в Русенска област, глоби за кметствата