НОВИНИ

Буната в "Аспарухово" е в окаяно състояние

Единствената буна на плажа във варненския квартал “Аспарухово” е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт. Тя е строена преди повече от 30 години и оттогава не е ремонтирана. Преди години специалисти на Геозащита – Варна са направили проект за възстановяването ѝ, пари обаче така и не се намират.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
19:10, 14.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

С годините морските вълни са подкопали основата на буната. Бетонното покритие е изронено и на много места зеят огромни дупки, които са опасни за хората, особено през нощта.

"Над 10 години е в това състояние и има опасност, идват деца, жени. Сами виждате, че има пропадания, обаче никой не обръща внимание, никой", заяви Радко Йорданов.

Освен любимо място за разходка за живеещите в квартал “Аспарухово”, буната е и брегозащитно съоръжение, затова е важно да бъде поддържана.

"Ако не се вземат мерки, съвсем скоро ще останем без кей в "Аспарухово". Скоро време ще останем без съоръжение, което ще отвори дупка към плажа и ще остане опасен и плажът", обясни Здравко Липчев.

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев, заяви, че има идея буната да бъде ремонтирана, а районът около нея – облагороден. Все още не ясно обаче как ще бъде финансиран този проект.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел няма да променя миграционната си политика
Ангела Меркел няма да променя миграционната си политика
Димитър Сяров от ДСБ: Призоваваме партиите от РБ да ни последват
Димитър Сяров от ДСБ: Призоваваме партиите от РБ да ни последват