НОВИНИ

17 жертви на лошото време в САЩ

Лошото време в Съединените щати е взело най-малко 17 жертви, съобщават американски телевизии. Повече от 5000 полета са отменени заради тежката зимна буря, която удари Източното крайбрежие. 100 000 домакинства останаха на тъмно.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:59, 05.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Още двама души са загинали при бурите, обхванали Франция. Така жертвите на бурята "Елинор" до момента са три. Пожарникар беше отнесен, докато спасявал семейство, блокирано от наводнение и колегите му още го издирват. Докато обстановката в Европа постепенно се нормализира, Сединените щати бяха блокирани от сняг и виелици.


;

Зимна буря връхлетя Източния бряг на САЩ - от Северна Каролина до Мейн. Ветровете на моменти са достигали до 113 км/час. Сняг и заледени пътища затрудняват трафика, нарушена е работата и на ключови летища, което доведе до отмяната на близо 5 хиляди полета от и за САЩ. Десетки хиляди домакинства останаха без електричество. От съображения за сигурност са затворени училищата в Ню Йорк, Бостън, Филаделфия и Вашингтон.

За първи път от 30 години в столицата на Флорида падна сняг. Очакванията са за 30 сантиметрова снежна покривка в Бостън. В Ню Йорк също натрупа 20 сантиметра сняг, а в Чикаго термометрите отчетоха минус 19 градуса.

Температурите ще започнат да се повишават едва в началото на следващата седмица, според прогнозите на метеоролозите. Дотогава Източният бряг на Съединените щати остава в леден капан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотелиери вдигнаха цените в курорта Банско
Хотелиери вдигнаха цените в курорта Банско
Зелена светлина за големи инфраструктурни проекти в Пловдив
Зелена светлина за големи инфраструктурни проекти в Пловдив