НОВИНИ

В Бачковския манастир посрещнаха частица от одеждите на Божията майка

Православният свят отбелязва Успението на Света Богородица. Чудотворна икона на Божията майка и частица от одеждите на Дева Мария посрещаха днес вярващите в Бачковския манастир. На храмовия си празник обителта стана притегателен център за хиляди хора. Много от тях останаха в манастира едно денонощие, за да вземат участие в каноничното богослужение и да отправят молитва за здраве и благоденствие.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Димитър Димитров
16:51, 15.08.2017
5598
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

На Успение Богородично в Бачковския манастир храна за душата е молитвата, а за тялото манастирския курбан.

Пред чудотворната икона на Дева Мария, за която се твърди, че е рисувана от самия евангелист Лука, потокът от хора не спираше през целия ден.

Мариана Илиева: Моята молитва винаги е една и съща: "Помагай така, както винаги си помагала. Пази децата и после нас"


;

Частица от одеждите на Света Богородица, която манастирът получи като подарък от грузинската православна църква днес също беше изнесена за поклонение. Хората вярват, че реликвите могат да променят съдби. И застават пред тях с благодарност.

Доротея Алексиева: Едно чудо има с майка ми... онкоболна, рак - злокачествен тумор.., но вярата в Бога, благодарение на Майка Божия, много чудеса стават в живота.

Повече от 15 000 вярващи запалиха свещ, за да измолят закрила за своите семейства, близки и приятели. Опитаха от благословената храна и потърсиха духовна сила на храмовия празник на Бачковската света обител.

Архимандрит Симон, игумен на Бачковския манастир: Дано наистина са дошли с чиста вяра, с любов към нашата всеобща Майка, за да може наистина да получат изцеления, за това, за което са дошли.

След Голяма Богородица реставрацията на църквата в Бачковския манастир продължава. Част от фреските и стенописите вече са експонирани в оригиналния им вид, а куполът и притвора на основния храм светят с 1 400 нови златни елементи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР посреща шофьорите на границата с информационни брошури
МВР посреща шофьорите на границата с информационни брошури
Тейлър Суифт спечели дело за сексуално посегателство
Тейлър Суифт спечели дело за сексуално посегателство