НОВИНИ

Четин Казак: Искаме да се демонтира това правителство

В студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ Четин Казах от ДПС заяви, че проблемът на сегашното управление е наличието на „националисти“ в управляващата коалиция. Той допълни, че ДПС не подкрепя ГЕРБ и политиките ѝ, а подкрепя конкретни законодателни инициативи.

bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 04.02.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Искаме да се демонтира това правителство специално, заяви Четин Казак. В правителството са включени крайните националисти и ксенофобско настроени партии, които цяла Европа изолира, отбеляза той. Казак допълни, че и трите формации в състава на Обединените патриоти са еднакво националистическо и ксенофобско настроени, макар че имат малки различия помежду си.

Четин Казак, ДПС: Откакто тези формации придобиха обществена значимост, езикът на омразата се банализира и стана ежедневие. В обществото насилието и толерантността към насилие се повиши, защото то вижда, че дори в сферата на управлението подобен език се толерира.

Четин Казак допълни, че без „националистите“ правителството на България ще има добър, европейски облик. Той заяви, че на тяхно място трябва да системни политически сили.

Четин Казак, ДПС: Винаги, когато ДПС е участвало в управлението, България е бележила успехи.

Според Четин Казак по време на коалиционно управление с ДПС България е влязла в ЕС, НАТО, въведен е плоският данък и т.н.

;

За нас проблемът с ДОСТ е приключил, заяви Казак. ДПС утвържадава своите позиции не само в България, но и в Европа и Репубика Турция.

Четин Казак, ДПС: ДПС не подкрепя ГЕРБ и политиката на ГЕРБ. ДПС подкрепя конкретни инициативи и законодателни актове, които считаме, че са в унисон с нашата идеология и концепция как да се управлява държавата.

Четин Казак заяви, че въпросът с Истанбулската конвенция е димна завеса, чиято цел е да скрие проблемите на управлението. Той заяви, че са спекулации твърденията, че Истанбулската конвенция въвежда трети пол, защото в българското законодателство съществува дефиниция за пол и тя е традиционната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В момента около 5 000 абонати на територията на Западна България са без ток
В момента около 5 000 абонати на територията на Западна България са без ток
Китай разкритикува САЩ, че представя Китай като потенциален ядрен противник
Китай разкритикува САЩ, че представя Китай като потенциален ядрен противник