Четири акта на тежкотоварни автомобили са съставени до обяд след операция на ДАИ

От няколко часа тече съвместна операция на ДАИ и Пътна полиция към СДВР. Проверяват се водачите предимно на тежкотоварни автомобили чужда регистрация. Акцията на ДАИ и пътна полиция включва проверка на документите и стока, която превозва и ако преценят се извършват алкохолни проби и такива за наличие на упойващи наркотични вещества.

от БНТ
12:12, 22.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Над 10 ТИР-а са проверени до обяд, Съставени са 4 наказателни акта за неработещи скоростови ограничители, както и за неспазване на работното време. Всеки един шофьор на тежкотоварен автомобил трябва да почива минимум 9 часа в рамките на денонощието, а това е и масовото нарушение от днешната проверка. Паралелно тече проверка и на леки автомобили.

Инспектор ДАИ: Водачите на моторни превозни средства трябва да притежават шофьорска книжка. В шофьорска книжка - съответната категория за управление на моторното превозно средство. Задължително удостоверение за психологическа годност, карта квалификация. Това са необходимите документи. След като се състави акта, моторното превозно средство заедно с водача се съпровождат до най-близкият паркинг. Превозното средство остава на паркинг до издаване на наказателното постановление, водача изчаква, заплаща си наказателното постановление.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха женско тяло във водите край Копенхаген
Откриха женско тяло във водите край Копенхаген
Разпитват нападателя от Финландия чрез видеовръзка
Разпитват нападателя от Финландия чрез видеовръзка