НОВИНИ

Четири присъди за купуване на гласове в Плевенско

Още една осъдителна присъда за купуване на гласове в Плевенско беше постановена днес, с която присъдите стават общо четири.

четири присъди купуване гласове плевенско
bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 30.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Още двама души са с такива обвинения. Единият от тях купувал гласове в село Мечка, другият – в района на Долни Дъбник, съобщи районният прокурор на Плевен Владимир Николов.

Днешната присъда е условна и по поредното внесено от съда споразумение. Извършителят се призна за виновен, че в дните преди вота дал на четирима души от село Крушовица общо 210 лева, за да упражнят правото си на глас в полза на определена политическа партия.

Част от парите били за гласуване и на близки на някои от гласоподавателите. Подсъдимият и защитникът му отказаха да застанат пред нашата камера.

Владимир Николов, районен прокурор на Плевен: Осъдителните съдебни актове спрямо лица, извършили престъпления против политическите права на гражданите, именно купуване на гласове, се увеличиха с още една. На извършителя беше наложено наказание като параметри 11 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което беше отложено с изпитателен срок от три години, като беше наложено и кумулативно предвиденото наказание лишаване от право да заема изборни, държавни и обществени длъжности за максимален срок, който е предвиден от закона, а именно – три години.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да разреждат и прехвърлят трихлоретана в Полимери
Няма да разреждат и прехвърлят трихлоретана в "Полимери"
Ученици се учат как да работят с безконтактни карти
Ученици се учат как да работят с безконтактни карти