Четирима загинаха при две тежки катастрофи

Четирима загинаха при две тежки катастрофи само през първите часове на днешния ден. Продължава и полицейската операция по пътищата на страната за контрол на движението.

Николай Минков
от Николай Минков
19:36, 12.08.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Черна е пътната статистика за първите часове на днешня ден. В 8.45 влак бълска на жп-прелез в Брусарци неправилно пресичащ през релсите лек автомобил .

гл. инспектор Петър Соколов - ГД "Национална полиция": "Водачът на лекия автомобил е преминал през червен сигнал на светофара. Вследствие на ПТП-то е починала съпругата на водача, която се е возила в лекия автомобил.

При друг инцидент край Първомай, малко след 5.30 сутринта, фолксваген "Голф" се удря в трактор с ремарке.

гл. инспектор Петър Соколов - ГД "Национална полиция" - В произшествието има 3-ма загинали, пътуващи в автомобила- това е водачът и двамата му спътници. Водачът е 29-годишен, а пътниците са на 35 и 40 години.
Първоначалната причина от огледа, който са установили се касае за висока, несъобразена скорост с пътните условия.

Вече трети ден продължава полицейската операция срещу агресивните водачи на пътя, в която се включи е хеликоптер на гранична полиция.

512 водачи са санкционирани за шофиране с превишена скорост, трима за употреба на алкохол, двама след употреба на наркотици. Връчени са 31 електронни фиша.

Днес продължава засиления пътен контрол предимно на прибиращите се от морето автомобили.

За вероятност от образуване на колони от ТИР-ове предупреждават от КАТ, след като в 20 часа изтече забраната за движение на тежкотоварни автомобили по основните пътища на страната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пет държави подписаха конвенция за статута на Каспийско море
Пет държави подписаха конвенция за статута на Каспийско море
От АБВ поискаха държавата да отделя повече пари за образование
От АБВ поискаха държавата да отделя повече пари за образование