НОВИНИ

"Четвърта власт" в репортаж на германската обществена телевизия

Германската обществена телевизия ARD излъчи поредица репортажи за свободата на словото, включително и в България. Специален фокус в тях заема сериалът на БНТ "Четвърта власт".

четвърта власт репортаж германската обществена телевизия
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 31.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Германската обществена телевизия ARD излъчи поредица репортажи за свободата на словото, включително и в България. Екипът отбелязва, че Българската национална телевизия се ползва с най-високо институционално доверие в страната, защото защитава журналистическите стандарти и плурализма на мнения, независимо че България заема последно място в ЕС по свобода на словото.

Като пример се посочва сериалът „Четвърта власт", който обществената телевизия продуцира преди четири години. Германските журналисти разказват, че с появата си „Четвърта власт" е провокирал голям дебат в социалните мрежи и сблъсък на мнения.

В интервю за ARD програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова отбелязва, че филмът е получил силен обществен отзвук и се е превърнал в дискусия за свободата на словото. Кореспондентите на ARD посочват, че сериалът е продуциран три години преди германската обществена телевизия да създаде свой филм със същото заглавие и тема на сюжета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джо Робинсън трябва да се яви в съда
Джо Робинсън трябва да се яви в съда
Новият началник на кабинета на Доналд Тръмп положи клетва
Новият началник на кабинета на Доналд Тръмп положи клетва