НОВИНИ

Новият началник на кабинета на Доналд Тръмп положи клетва

Пенсионираният генерал Джон Кели положи клетва пред президента на САЩ Доналд Тръмп като нов началник на неговия кабинет, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
18:16, 31.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
новият началник кабинета доналд тръмп положи клетва

На церемония в Овалния кабинет Тръмп заяви, че Кели ще свърши "страхотна работа". Освен това президентът отхвърли твърденията, че в Белия дом цари хаос и увери, че нещата вървят много добре. "Рекорд на борсата, най-добрите икономически показатели от години, най-ниската безработица от 17 години, повишаващи се заплати, сигурна граница, ВС (Върховен съд - бел. АФП): Няма хаос в БД" (Белия дом - бел. АФП), написа Тръмп в Туитър тази сутрин, преди Кели да положи клетва.

Тръмп отказа да съобщи какво Кели ще прави различно от Райнс Прибъс, който беше началник на президентския кабинет шест месеца, отбелязва АП. Президентът заяви, че се надява Кели да може да въведе малко военна дисциплина в администрацията, сблъскваща се със забавяне на приемането на закони, вътрешни борби между помощниците на президента и серия от разследвания.

"Постигнатото от него по отношение на вътрешната сигурност подобри рекордите", подчерта Тръмп, цитиран от АФП. Президентът на САЩ определи като невероятни постигнатите по границите резултати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърта власт в репортаж на германската обществена телевизия
"Четвърта власт" в репортаж на германската обществена телевизия
Последен работен ден на режисьорката на По света и у нас Еми Костова
Последен работен ден на режисьорката на "По света и у нас" Еми Костова