НОВИНИ

​ЧЕЗ ще инсталира дистанционно обслужвани електромери в Бояна, Симеоново и Банкя

ЧЕЗ Разпределение България започва нов проект за подобряване на сигурността и качеството на електрозахранването в Бояна, Симеоново и Банкя. Компанията ще инсталира дистанционно обслужвани електромери, съобщиха от електроразпределителното дружество.

bnt avatar logo
от БТА
11:35, 21.09.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
​чез инсталира дистанционно обслужвани електромери бояна симеоново банкя

Електромерите ще бъдат монтирани през периода 24-28 септември. Не е предвидено изключване на електрозахранването едновременно за голям брой потребители. Възможни са единствено кратковременни прекъсвания за индивидуалните монтажи на електромерите, които ще се извършват в интервала между 8.00 и 20.00 ч. Монтирането на новите електромери ще се става от техници с необходимата квалификация и опит и е за сметка на дружеството, допълниха от ЧЕЗ.

Автоматизираната система ще позволява дистанционно отчитане на изразходваната електроенергия, ще следи какво е натоварването на мрежата и нивото на подаваното напрежение, честотата и продължителността на прекъсванията и други параметри. Това ще позволи да бъдат повишени качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите и ще оптимизира процеса на обслужването им, което пряко ще повлияе върху удовлетвореността на потребителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей в безизходица след срещата на върха на ЕС в Залцбург
Тереза Мей в безизходица след срещата на върха на ЕС в Залцбург
Валентин Радев коментира възможните номинации за главен секретар на МВР
Валентин Радев коментира възможните номинации за главен секретар на МВР