НОВИНИ

​Човешка намеса е най-вероятната причина за изтичане на газ в Николаево

Човешка намеса е причинила изтичане на пропан бутан в склада за съхранение на газ в Николаево - това е основната версия, по която работи полицията в Стара Загора. Заради инцидента бяха евакуирани 60 човека.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
17:20, 18.08.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Всички показатели на въздуха са в норма и няма опасност за здравето на хората. Още в началото на годината от РИОСВ описаха опасността, която крият обектите в областта и складът в Николаево е определен като нискорисков. Районната прокуратура води разследване срещу неизвестен извършител за неправилно съхранение на опасно вещество. Предстои стартиране на подписка в града с искане за премахване на газохранилището.

Дойчо Цанев – зам. районен прокурор на Казанлък: В нея присъстват наблюдаващия прокурор от страна на Районна прокуратура Казанлък, както и разследващия полицай и представители на РПУ-Казанлък. Срокът за разследване е двумесечен. Към момента са разпитани няколко свидетели. Установена е собствеността на цистерната. Установена е фирмата наемател на цистерната и продължават активно провеждането на процесуално-следствени действия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кадри на оцелели при бомбардировка в Алепо деца обиколиха света
Кадри на оцелели при бомбардировка в Алепо деца обиколиха света
Тютюнопроизводители все още чакат пари за миналогодишната реколта
Тютюнопроизводители все още чакат пари за миналогодишната реколта