НОВИНИ

Човешка небрежност е причина за пожара в община Маджарово

Човешка небрежност е причината за големия пожар в община Маджарово. Установено е, че двама мъже са правили зимнина и са изпуснали от контрол запаления огън. От полицията бяха категорични, че става въпрос за неумишлен палеж. Пожарът вече е овладян, но бедственото положение остава.

bnt avatar logo
от Младен Желязков
15:14, 01.08.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Разследващите са установили, че около обяд вчера край лозов масив в района на село Малки воден двама мъже са запалили огън, за да подготвят зимнина. Те са дядо и внук на 68 и 21 години.

Старши комисар Ангел Цанков - директор на ОД МВР - Хасково: "Които имат наследствени имоти в района на община Маджарово, в село Малки воден. И са пребивавали там с цел да подготвят зимнина за семейството, запалили са огън, на който да си подготвят зимнината, който огън се е разраснал и те не са могли да ограничат."

Двамата мъже са били разпитани и са направили пълни самопризнания. Дядото е бил задържан, но освободен заради здравословни проблеми. В ранния следобед днес пожарът вече бе локализиран и се работеше по окончателното му ликвидиране. От областна администрация Хасково заявиха, че няма опасност за населението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилване на сътрудничеството между България и Гърция
Засилване на сътрудничеството между България и Гърция
Арестувани командоси в Турция
Арестувани командоси в Турция