НОВИНИ

Данаил Кирилов: Загубихме си времето с дебата за масонските организации

Тази част от Закона за съдебната власт с масонските организации беше загуба на време, коментира председателят на правната комисия Данаил Кирилов в предаването "Още от деня".След дълъг спор, парламентът задължи магистратите да декларират дали членуват в тайни организации и общества, включително и масонски ложи. Депутатите приеха окончателно промените в Закона за съдебната власт.

данаил кирилов загубихме времето дебата масонските организации
bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 27.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Данаил Кирилов, председателят на правната комисия: Смятам, че е излишен този дебат за тайните общества в правна комисия, просто се обостри интересът на медиите с този спор, върна се исторически въпрос неактуален за съдебната система по настоящем. Не тези зависимости са проблемните и актуални в съдебната система. И сега я имаше тази норма, действа като обща забрана, изхабихме усилия, за да направим нещо атрактивно, загубихме си времето.

Как се доказва масонство във ВСС, например ако се намери списък, или?

Данаил Кирилов, председателят на правната комисия: Дори да има такъв списък, как да се докаже, репликирах и на министъра, така както е поставен текстът, не навеждаше на идея за какви организации става реч, после тя поясни, че става дума за масонски. Но нека уточним, че голяма част от тези организации са регистрирани в съда и са си законови, не би следвало с неточни дефиниции да прескачаме други части от закона.

Вижте целия разговор в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мият улиците на София по два начина
Мият улиците на София по два начина
Диян Стаматов: Не знам да има училище на Фетхуллах Гюлен у нас
Диян Стаматов: Не знам да има училище на Фетхуллах Гюлен у нас