НОВИНИ

Данъчни погват големите длъжници в Гърция

Властите в Гърция са дали "ултиматум" на големите длъжници, като са изпратили уведомителни писма на онези от тях със задължения към държавата от над 150 хиляди евро, съобщават вестниците в Атина.В. "Нафтемборики" пише, че такива писма са изпратени на повече от 20 хиляди длъжници. Даден им е срок до 27 юни да се явят в данъчните служби, за да погасят задълженията си.

bnt avatar logo
от БТА
10:07, 14.06.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
данъчни погват големите длъжници гърция

Списъкът с големите длъжници бе поискан от кредиторите на Гърция и средствата от тях трябва да бъдат събрани до края на годината.
В. "Имерисия" отбелязва, че големите длъжници са около 20-25 хиляди от всички 4,5 милиона длъжници. Те обаче дължат около 85 на сто от общите задължения, тоест близо 77 млрд. евро.
В. "Катимерини" коментира, че въпреки повишените данъци приходите в държавата остават ниски и не могат да бъдат събрани.
В същото време се съобщава, че правителството в Атина е набелязало шест инициативи, с които смята да привлече инвестиции в икономиката от частния сектор.
Инициативите са били представени от министъра на икономиката Йоргос Статакис на годишна среща на индустриалците от Северна Гърция.
Целта на инициативите е да се подпомогнат малките и средни предприятия, да се даде тласък на иновациите и да се осигури възможност на банките за финансиране на бизнеса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиян шофьор блъсна автобус с българи в Македония
Пиян шофьор блъсна автобус с българи в Македония
Евакуират още два импровизирани лагера в Гърция
Евакуират още два импровизирани лагера в Гърция