НОВИНИ

Данъчните власти от 46 страни обсъждат скандала "Панамагейт"

Ръководителите на данъчните власти на 46 страни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) се събират днес във френската столица, за да обсъдят общ отговор на "Панамските документи", предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
11:53, 13.04.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
данъчните власти страни обсъждат скандала панамагейт

На срещата ще бъде разисквано как компетентните органи от страните членки да обменят информация по изтеклите документи и как да си сътрудничат в анализирането на данните и възможностите за съвместни действия.
Хиляди офшорни данъчни убежища, за които е съдействала панамската адвокатска кантора Мосак Фонсека (Mossack Fonseca), бяха осветлени в милиони документи, оповестени от медиите по света по-рано този месец. Сметките са свързани с политици, спортисти и знаменитости от над 80 държави.
В момента шефът на австралийската данъчна администрация Крис Джордан е председател на мрежата Съвместна международна информация за данъчните убежища и сътрудничество (JITSIC), включваща 46 страни от ОИСР.
Джордан настоява за голямо разследване от мрежата. Той предлага мултинационална група от данъчни служители да създаде екипи от специалисти, които анализират данните и да започнат съдебно преследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продава се град в Австралия за 8 400 000 $
Продава се град в Австралия за 8 400 000 $
Електронна система за автобусите след половин година в Пловдив
Електронна система за автобусите след половин година в Пловдив