НОВИНИ

ДАНС и прокуратурата влязоха в Агенция "Пътна инфраструктура"

Акция на прокуратурата и ДАНС в Агенция "Пътна инфраструктура" по сигнал за злоупотреби, свързани с изграждането на магистрала „Марица". Досъдебното производство е за престъпления по служба и безстопанственост и е образувано по сигнал на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Заради разследването прокурори влезнаха в пътното ведомство.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:00, 25.04.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Далавера за много пари - така определи случаят, който разследва водещият по случая прокурор Магдален Маринов. Минути преди 18:00 часа приключи проверката на документи в Агенция "Пътна Инфраструктура".

Магдален Маринов - прокурор, Върховна касационна прокуратура: Има договори, които се проверяват. Става въпрос за голяма сума пари. Не мога да дам повече данни за разследването. Далавера за много пари.

Прокурор Маринов насочи за повече информация към говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. В телефонен разговор специално за "По света и у нас", Арнаудова обясни, че прокуратурата разследва поръчка за над 50 млн. лева, която е свързана с изграждането на отводнителни канали на лот 1 на магистрала "Марица". Това е участъка между Оризово и Димитровград. Прокурор Арнаудова обясни, че подобен сигнал, идващ от депутатите от БСП Кирил Добрев и Жельо Бойчев е присъединен към този на ОЛАФ. Потърсихме ги за коментар.

Жельо Бойчев, БСП: Първият лот на "Марица", извършван от една италианска компания беше на приблизителна стойност от 133 млн. лева. Оказа се, че допълнително са дадени за тази отсечка около 51 млн. лева. Сами разбирате че това са близо 30% от стойността по която е спечелена.

За коментар открихме и бившия шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който е управлявал ведомството по времето, когато е завършвана магистрала "Марица". Той обясни, че не знае точно за какво става въпрос в сигнала на ОЛАФ и затова не може да коментира на този етап. Коментар отказа и бившият регионален министър Лиляна Павлова докато се запознае със случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чудотворната икона от Бухово намира постоянен дом
Чудотворната икона от Бухово намира постоянен дом
Умна класна стая помага за по-лесно усвояване учебния материал
"Умна" класна стая помага за по-лесно усвояване учебния материал