Дантелени яйца от шоколад, с пълнеж от кайсиев тахан, са новият хит на добричкият майстор-сладкар Димчо Димов за Великден. Уникатите са наслада и изкушение както за очите, така и за небцето. Всяка черупка се изработва ръчно, плод на моментното въображение на шоколатиера, затова и е неповторима.
Димчо Димов е посветил живота си на сладкарското изкуство. Наред с обичайните торти и сладкиши, майсторът развихря въображението си в изделия от италиански и белгийски шоколад. Стреми се да е оригинален и за настоящите пролетни празници.
Димчо Димов, майстор-сладкар: "Една малка серия яйца с пълнеж от кайсиев тахан. С готов шоколадов крем се приготвя, който ние изработваме. Към крема прибавяме тахан, който придава много интересен вкус на самото изделие.“
За да придобият своя ажурен вид черупките, те се рисуват на ръка с шприцован пресечен шоколад. Освен яйцата за естети, Димов е подготвил и весела серия пиленца в цветна леха за детската публика.
„Тези пиленца са едни от най-търсените, които някога сме правили."
Ценителите на качествения шоколад стават все повече, а оригиналните изделия изискват много време за изработване. Трудно се намират добри кадри, а от миналата година няколко сладкарки са в майчинство. Сладкарят със заразителната усмивка отдава и това на положителното влияние на шоколада върху емоциите.