НОВИНИ

Дарение за Великден

Младежи от Кюстендил дариха хранителни продукти на възрастни хора за Великден. Благотворителната инициатива се провежда за седма година.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
09:21, 27.04.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Пакетите с храна съдържат основни продукти като ,ориз, олио, брашно, захар, боб, макарони и великденски козунак. Дарението, възрастните хора приеха много емоционално, с изненада, сълзи и думи на благодарност.

Тимка Миланова: Благодаря за вниманието, за пръв път получавам помощ.
Марийка Спирова - Много ви благодаря, за всичко което сте направили.

Младите хора се организират чрез социалните мрежи и даряват лични средства за закупуване на продуктите. През последните години инициативата добива национален мащаб, като много хора изпращат храни и средства.

Ангела Николова - организатор: Когато аз се включих се разнасяха 150 -200 пакета, към днешна дата вече ще разнесем над 1000 пакета.

Младата доброволка Ангела каза още че не иска да се афишира доброто им дело, защото смята, че всеки би могъл да помогне, стига да иска да отвори сърцето си.

Ангела Николова - организатор: Това са нашите баби и дядовци от едно време, по селата, смятам че ние трябва да върнем това, което те са ни научили, да бъдем добри хора и просто ние им показваме, че добре са се справили.

Освен храна за великденската трапеза, възрастните хора получиха и така нужното внимание, усмивка, настроение и усещането че на са сами.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
История с куче
История с куче
Жители на три села в Пазарджишко искат закриване на военен полигон
Жители на три села в Пазарджишко искат закриване на военен полигон