САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Дарение за Великден

Младежи от Кюстендил дариха хранителни продукти на възрастни хора за Великден. Благотворителната инициатива се провежда за седма година.

от Ангелина Дочева
09:21, 27.04.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Пакетите с храна съдържат основни продукти като ,ориз, олио, брашно, захар, боб, макарони и великденски козунак. Дарението, възрастните хора приеха много емоционално, с изненада, сълзи и думи на благодарност.

Тимка Миланова: Благодаря за вниманието, за пръв път получавам помощ.
Марийка Спирова - Много ви благодаря, за всичко което сте направили.

Младите хора се организират чрез социалните мрежи и даряват лични средства за закупуване на продуктите. През последните години инициативата добива национален мащаб, като много хора изпращат храни и средства.

Ангела Николова - организатор: Когато аз се включих се разнасяха 150 -200 пакета, към днешна дата вече ще разнесем над 1000 пакета.

Младата доброволка Ангела каза още че не иска да се афишира доброто им дело, защото смята, че всеки би могъл да помогне, стига да иска да отвори сърцето си.

Ангела Николова - организатор: Това са нашите баби и дядовци от едно време, по селата, смятам че ние трябва да върнем това, което те са ни научили, да бъдем добри хора и просто ние им показваме, че добре са се справили.

Освен храна за великденската трапеза, възрастните хора получиха и така нужното внимание, усмивка, настроение и усещането че на са сами.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
История с куче
История с куче
Жители на три села в Пазарджишко искат закриване на военен полигон
Жители на три села в Пазарджишко искат закриване на военен полигон