НОВИНИ

Декларации в Народното събрание за 9 май

По повод 9 май в Парламента депутатите отбелязаха с декларации 9 май. От ГЕРБ наблегнаха на честването на Деня на Европа, а социалистите посочиха отбелязването на Деня на победата.

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 09.05.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Цвета Караянчева, председател на НС: Днес всички ние имаме повод за основателна гордост, защото през последните месеци България не просто се утвърди като отговорен надежден член на ЕС, то и даде своя значим принос в дебата за бъдещето на общия ни европейски дом. Вярвам, че и занапред българските парламентаристи ще работят усърдно за гарантиране мира, свободата и просперитета на Европа.
Драгомир Стойнев, БСП: Без 9 май 45-та Денят на победата нямаше да има 9 май 1950 - Денят на Европа. Европа нямаше да е такава, каквато е днес. Светът - също. Двете измерения на тази дата олицетворяват победата на съзиданието над разрушението.
Йордан Цонев, ДПС: Ние трябва да осъзнаваме своята отговорност пред поколенията, които осигуриха този ден. ДПС от деня на своето създаване твърдо стои по европейския път на България и работеше за тази национална перспектива.
Слави Нецов, ВОЛЯ: Ние от Воля смятаме за абсолютно недопустими опитите днешният ден да бъде използван като пореден повод за разделяне на обществото - Ден на победата ли е или Ден на Европа. Няма такава дилема. На всеки е ясно, че без победата над хитлерофашистка Германия, нямаше да има никакъв ден на Европа.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе изграждат иновативни светещи пешеходни пътеки
В Русе изграждат иновативни светещи пешеходни пътеки
Делото КТБ започна по същество
Делото "КТБ" започна по същество